Dette er vår rett! Ris med karrisaus, kallar de han. Steike godt, det er me enige om. Her er det som trengst til 6 personar:
3-4 posar ris
1 lauk
1/2 pk trønderfår eller anna spekeskinke/salami
2 pk bacon
1 liten norvegia
sylteagurk
rødbeter
Til sausen:
3 ss smør
7,5 dl vatn
1-2 buljongterningar
1,5 ss karri
3 ss mjøl
3 dl matfløyte
salt og sukker
- Kok risen
- Kok egg
- Hakk lauken fint og blank den i litt smør. ha gjerne litt sukker i lauken på slutten.
- Hakk trøndefår i bitar
- Steik baconet
- Riv osten
- Skjær opp rødbeter og sylteagurk (me droppar ofte det, det blir berre så mykje rester att)
Lag saus:
- Smelt smør i ei gryte.
- Rør inn karri og mjøl.
- Spe med vatn med buljongterning. Kok forsiktig i 4 minutt.
- Ha i fløyte og kok 1 minutt til.
- Smak til med salt og sukker – og gjerne meir karri!
Når alt er klart: Forsyn deg med ris først, strø litt av alt tilbehøret oppå og topp det med karrisaus. Blandinga av det salte, det syrlige, det søte, og karrien … mmm!!!
Legg att eit svar
Du må vere pålogga for å kommentere.