Denne oppskrifta fikk jeg av Linda Berntsen i 2012, og den ble en favoritt med en gang. Rødkål er godt til mye, spesielt til svinekjøtt – hele året. Og så er det en fryd å lage, vakkert som det er.
Oppskrift rødkål:
- En stor rødkål, ca. 900 gr.
- 2-3 epler
- litt salt og pepper
- 3-4 dl appelsinjuice
- en skvett edikk
- 2-3 ss sukker, gjerne brunt om du har
- ei lita kanelstang
- litt anis
- 1 rødløk
- Har du ribbefett, ta ei ts av det også
Skjær kål og løk i tynne, fine strimler.
Fres løk og rødkål i en kjele, bruk smør/ribbefett.
Tilsett det andre og spe på med kraften/væsken. Det skal ikke være væske over rødkålen.
Synes du det blir lite væske, spe på med f.eks gløgg/vann.
Skal koke 1. time.

Legg att eit svar
Du må vere pålogga for å kommentere.