Maten me lagar

  • Sirupstynnkake frå Rendalen

    Sirupstynnkake frå Rendalen

    Her er den igjen, sirupstynnkake slik farmora mi laga den. Ho var frå Øvre i Rendalen, men budde på Otnes då eg vaks opp. Å få komma til Rendalen med jul og eta tynnkake og svenskekaker, det var tingen då eg var barn! Slik lagar me sirupstynnkake:   Deigen: 1 kg smør 1 l vatn 1,25 kg […]

  • Koka krabbe

    Koka krabbe

    Å koka krabbe er eigentleg svært, svært enkelt. Kok opp vatn med salt. Ta krabben i bakre klør og hald deg unna framklørne. Legg krabben i kokande vatn og legg gjerne fleire oppi ei gryte. Men stapp ikkje gryta for full, for då avkjølar du vatnet, og det vil du ikkje. Du treng: Vatn 50 […]

  • Kake for den late

    Kake for den late

    Enklare enn denne blir det ikkje! Du treng: Is Godteri Kvelv ein boks iskrem på eit fat. Strø over smågodt. Ha gjerne sjokoladesaus på. Er det bursdag kan du smetta på nokre lys, og vips: Der har du kaka me ennå har til gode å møta nokon som ikkje likar.

Got any book recommendations?