Konvertere fra HEIC til JPEG med Quick action

Bruker du iPhone er sjansen stor for at du plutselig har fått et nytt bildeformat å forholde deg til. HEIC (High Efficiency Image File) er nå standard bildeformat fra og med ios11, og det fine med formatet er at det visstnok skal spare lagringsplass. Men mange opplever også at det er et vanskelig format å forholde seg til. Vil du konvertere til jpeg, så gjør du det kjapt og enkelt slik (på Mac):

Åpne Automator
1. I Finder: Gå til Programmer-mappa og åpne Automator.

 

2. Velg Hurtighandling. Hvis du blir bedt om å åpne et nytt dokument, gjør det.

 

3. Vi skal nå lage en ny Hurtighandling. Her oppretter vi en arbeidsflyt for denne hurtighandlinga. Til venstre: Søk etter Kopier Finder-objekter.

 

4. Dra Kopier Finder-objekter over i arbeidsflytvinduet. Velg hvilken mappe du vil at filene dine skal lande i. Dette er altså filene du har konvertert fra heic til jpeg. Jeg har oppretta ei mappe som jeg har kalt HEIC.

 

5. Andre del i arbeidsflyten blir å fortelle hva som skal skje med Finder-objektene (bildene). Vi ønsker å endre filformat. Søk og finn «Endre type for bilde» og dra dette over i arbeidsflytvinduet.

 

6. Her velger du hvilket filformat du ønsker at bildene skal endres til.

 

7. Nå har du laget en hurtigbhandling som lagrer bilder i heic-format til jpeg. Gå helt opp på menylinja og velg Arkiv -> Arkiver. Gi navn til hurtighandlinga di.

 

8. Neste gang du har lagra bilder i heic-format kan du høyreklikke på bildet, velge Hurtighandlinger og så HEIC til JPEG (eller hva du nå har kalt den).

Legg igjen en kommentar