Skatten min!

Vi på vingården er en av mange Matskattar frå Suldal. For en deilig plass å være!

Matskattar frå Suldal, hva?

For et par år siden tok Næringshagen i Ryfylke (tidl. Suldal Vekst) initiativ til ei sammenslutning av lokalmatprodusenter og reiselivsaktører i Skattkammeret Suldal. Prosjektet ble døpt Matskattar frå Suldal, og NiR fikk tilskudd fra Rogaland fylkeskommune til å drive prosjektet i to år.

Matskattar frå Suldal, hvem?

Vi er 18 aktører som er involvert i Matskattar. Vi på vingården er en av disse, og det er litt av en produksjon vi 18 dekker: honning, eplemost, egg, foredla kjøtt i nær sagt alle varianter, vin, surdeigsbrød, syltetøy/gele, lefser og anna bakst – og sjølsagt jordbær! Dessuten er flere av mattilbyderne og overnattingsstedene med. Fullstendig liste finner du her: https://www.visitsuldal.no/mat-overnatting/kva-er-matskattar-fra-suldal

Hva skjer?

Vi jobber sjølsagt hele tida med å markedsføre oss som stolte tilbydere av det matfatet i Suldal inneholder. Rosinen i akkurat den pølsa har nok så langt vært Matgildet vi hadde i november 2022. Da blei det invitert inn til gjestebud på fjordhotellet, og alt som ble servert var av lokale produkter. Vi var superheldige og fikk sjølvaste Ryfylkekokken til å stå i bresjen for matlaginga, og det var sabla moro å få være kjøkkenlakei for Ryfylkekokken, Terje på Kulp og andre flinke kokker og kjøkkenfolk vi har i kommunen og regionen.

Rosin 2: Vi fikk laga en videoserie sammen med TV Haugaland, og en av de videoene ser du lengre ned på sida her.

Akkurat nå for tida driver vi og jobber med felles merkevare, og vi snuser på mulighetene for å samle oss om flere felles prosjekter.

Hvorfor heter det Matskattar frå Suldal?

Ei lita merkevare-avsporing: Det var viktig for oss helt fra starten å forankre prosjektet, og lite setter en så sterk etikett på prosjektet som navnet. For å forklare navnet må vi spole tilbake til 2005, da ble nemlig kommunens nye slagord «Skattkammeret Suldal» født. (Før den tid hadde vi også vår del av mer eller mindre latterliggjorte merkevarenavn og slagord, men det er ei helt anna historie.) Siden 2005 har vi faktisk holdt oss til bruken av «Skattkammeret» og bare laga verbale avleggere, som altså «Matskattar».

Vegen til hjertet

Det er stas å være en del av dette kulinariske skattkammeret. Hvor veien går for Matskattar, aktørene og Suldal er ikke nødvendigvi så lett å spå. Men vi liker å tenke at den går via magen til hjertet.